22.07.2013

Teden golfa na Bledu

V okviru letošnjega Tedna golfa, ki bo potekal od srede, 31. julija, do nedelje, 4. avgusta, se bo na blejskem golfskem igrišču zvrstilo pet turnirjev. Organizatorji pričakujejo dobro udeležbo slovenskih in tujih golfistov, napovedan je tudi prihod večje skupine gostov iz Italije. Na posameznem turnirju bo tako tekmovalo od 100 do 150 igralcev, številni izmed njih bodo sodelovali na več turnirjih.

Vseh pet dni bo na igrišču potekal bogat spremljevalni program. Vsak večer po zaključku turnirja bo v Kraljevi klubski hiši razglasitev rezultatov z glasbenim programom in pogostitvijo. Terapevti Wellnessa Živa bodo vsako popoldne na igrišču izvajali posebne golfske masaže. Vzporedno bodo potekale različne predstavitve golfske opreme in degustacije vin slovenskih vinarjev.

Teden golfa je sicer eden najmnožičnejših in najstarejših golfskih dogodkov v Sloveniji. Prvič so ga organizirali leta 1974. Eden glavnih pobudnikov tedna golfa je bil tržaški Slovenec Carlo Fadini, prvi tuji igralec, ki je s popolno golfsko opremo prišel igrat na blejsko igrišče in je za igro postopoma navdušil tudi domačine. Carlo Fadini je od leta 2005 častni član Golf & Country Cluba Bled, čeprav golfa ne igra več.

Na turnirjih v okviru Tedna golfa lahko sodelujejo vsi golfisti, ki imajo veljavno članstvo za sezono 2013 v kateremkoli slovenskem ali tujem klubu in plačajo štartnino. Na voljo so tudi posebni paketi za igro na več turnirjih.