16.04.2013

Obisk nekdanjega predsednika Republike Hrvaške Stipe Mesića v Zdravilišču Radenci

Radenci, 16. april 2013 – V Zdravilišču Radenci, ki deluje v skupini Sava Hotels & Resorts, so danes na zasebnem obisku gostili nekdanjega predsednika Republike Hrvaške Stipe Mesića in njegovega dolgoletnega svetovalca za zunanjo politiko Tomislava Jakića, ki sta zdravilišče obiskala na povabilo in v spremstvu novinarja, publicista in televizijskega dokumentarista Voje Lukića. Slednjega je avstrijski predsednik Heinz Fischer z zlatim častnim znakom za zasluge julija lani odlikoval za števila prizadevanja za boljše poznavanje zgodovine in razumevanje povezanosti dveh sosednjih narodov v širši javnosti.

Vodstvo Zdravilišča Radenci je visokim gostom iz sosednje Hrvaške predstavilo bogato, več kot 130-letno tradicijo z najstarejšim zdraviliškim hotelom za rehabilitacijo bolezni srca in ožilja v Sloveniji, ter današnjo celovito ponudbo uglednega zdraviliškega centra, kjer na letnem nivoju poskrbijo za skoraj 33.000 gostov. Ti Radence, ki so poznani po edinstveni naravni mineralni vodi in skupno kar štirih zdravilnih faktorjih, obiščejo z različnimi zdravstvenimi motivi. Med pomembnimi so tudi gostje iz sosednje Hrvaške, ki so lani v Zdravilišču Radenci ustvarili za skoraj sedem odstotkov več nočitev kot v letu poprej.

Po kosilu v Hotelu Radin s predstavniki vodstva Zdravilišča Radenci, ki sta se ga udeležila tudi direktor Splošne bolnišnice Murska Sobota dr.Bojan Korošec in škof Evangeličanske cerkve v Sloveniji Geza Erniša, so gostom razkazali tudi druge naravne in kulturne lepote Prekmurja. Med drugim so si ogledali tudi Terme 3000 - Moravske Toplice in Splošno bolnišnico v Murski Soboti.

Avtor fotografije: Dani Mauko

Na fotografiji so:

Stipe Mesić v družbi predstavnikov Zdravilišča Radenci in vabljenih gostov - od leve proti desni: Miha Veberič, Gorazd Gider, Stipe Mesić, Vojo Lukič, dr. Bojan Korošec, Tomislav Jakić in dr. Nusret Čobo.