18.10.2012

59. Gostinsko turistični zbor Slovenije

Iz Sava Turizma je 36 zaposlenih skupno prejelo 18 zlatih, 15 srebrnih in tri bronaste medalje ter tri priznanja, s čimer so vnovič potrdili odlično znanje in usposobljenost na področju gostinskih in turističnih storitev. Laskavo lovoriko Pokal kakovosti je pridobil Hotel Livada Prestige iz Term 3000, ki ga je pred tem osvojil tudi v 2010 in 2009, ko je bila uvedena tekmovalna kategorija.

Prireditev z najdaljšo tradicijo pri nas velja za eno največjih cehovskih prireditev v Sloveniji, ki vsako leto ponudi prerez aktualnih znanj in smernic s področij turizma, kuharstva, slaščičarstva in strežbe.

Iz Sava Turizma je 36 zaposlenih skupno prejelo 18 zlatih, 15 srebrnih in tri bronaste medalje ter tri priznanja. V kuhanju in postrežbi menija, eni od prestižnejših kategorij, kjer sodelujejo ekipe kuhinj in strežb, so tudi letos uspešno sodelovali ekipi Sava Hotels & Resorts. Obe ekipi, Terme 3000 in Sava Hoteli Bled, sta osvojili zlato medaljo in najvišje ocene komisije.

V okviru strokovnega dela srečanja so letos znova organizirali tekmovanje za Pokal kakovosti, v katerem sta se pomerila ekipa Hotelov Bernardin in Hotel Livada Prestige iz Term 3000. Za osvojitev prehodnega Pokala kakovosti mora hotel zbrati skupno največje število točk na šestih različnih strokovnih tekmovanjih. To je uspelo zaposlenim v hotelu Livada Prestige, ki so z odličnimi rezultati v ekipnem tekmovanju v kuhanju in postrežbi menija, pripravi jedi po naročilu, pripravi jedi pred gosti, ter v tekmovanjih sobaric in hotelskih receptorjev dosegli najboljšo skupno uvrstitev.

Na otvoritveni svečanosti je Turistično gostinska zbornica podelila tudi priznanja za kakovost in uspešnost v gostinstvu in turizmu. Med dobitniki priznanj sta bila tudi Kristina Lah, natakarica v hotelu Radin v Zdravilišču Radenci in Mirko Matečko, kuhar v hotelu Radin v Zdravilišču Radenci. Za dolgoletno uspešno sodelovanje in prispevek h kakovosti Gostinsko turističnega zbora Slovenije je priznanje prejela tudi Slavica Mučič, upokojena sodelavka Term Lendava. Zdravilišče Radenci pa je prejelo posebno priznanje ob 130-letnem jubileju zdraviliške dejavnosti.

Turistična gostinska zbornica je v okviru 59. GTZ Slovenije ustanovila Združenje hotelirjev Slovenije (ZHS), katerega namen je povezovanje hotelirjev pri uveljavljanju skupnih interesov za doseganje večje učinkovitosti poslovanja, dvig kakovosti ter konkurenčnosti slovenskega hotelirstva. Na ustanovnem zboru nove stanovske organizacije so sprejeli statut in poslovnik o delu ter izvolili trinajst članov izvršilnega odbora ZHS iz vseh slovenskih regij. Prvi predsednik združenja je postal Gregor Jamnik, generalni direktor Hotela Slon d.d. iz Ljubljane, iz Sava Turizma pa je bil za člana izvršilnega odbora izvoljen Fedja Pobegajlo, izvršni direktor Sava Hotelov Bled.

Priložena fotografija: Predjed, ki jo je pripravila kuharska ekipa hotela Livada Prestige iz Term 3000, v kategoriji ekipno tekmovanje v pripravi in postrežbi menija in si prislužila zlato medaljo in absolutno prvo mesto v tekmovalni kategoriji. Ekipo so sestavljali: Andrej Jandrašič, vodja ekipe, meni sta pripravila Borut Jovan in Aljaž Novšak, za postrežbo menija sta poskrbela Denis Kolarič in Dejan Flisar.

Dodatne informacije

Barbara Stopinšek, predstavnica za odnose z javnostmi, Sava Turizem d.d., 02 512 2160, 041 324 623, barbara.stopinsek@sava.si.